صفحات وابسته

۱۳۹۹ اسفند ۹, شنبه

انفجار در کشتی خودروبر اسرائیلی در دریای عمان


 انفجار مشابه علیه نفتکشی که در ژوئن ۲۰۱۹ در خلیج عمان هدف حمله قرار گرفت

یک کشتی با نام "ام وی هلیوس ری" (MV Helios Ray) متعلق به یک اسرائیلی در شامگاه پنجشنبه ۷ اسفند (۲۵ فوریه) در دریای عمان با انفجارهایی در بدنه خود مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام وزارت دفاع آمریکا در این رابطه گفته است انفجار در هر دو طرف بدنه کشتی حفره‌هایی ایجاد کرده است. علت انفجار به سرعت قابل تشخیص نبوده است.

بر اساس بانک داده‌های کشتیرانی سازمان ملل، این کشتی خودروبر به یک شرکت اسرائیلی به نام "ری شیپینگ" با مقر تل‌آویو تعلق دارد و از سوی شرکتی با مقر جزیره مستقل "آیل او من" (Isle of Man) به ثبت رسیده است. این جزیره مستقل در ۴۸ کیلومتری غرب بریتانیا قرار دارد.

سازمان "عملیات تجارت دریایی بریتانیا" (UKMTO) روز جمعه ۲۶ فوریه اعلام کرد که "تحقیقات در جریان است و کشتی و خدمه آن در سلامت هستند".

یک مقام وزارت دفاع آمریکا در واشنگتن به رویترز گفت که کشتی در اثر انفجاری که بالای سطح آب صورت گرفته آسیب دیده و حفره‌هایی در دو سوی بدنه کشتی ایجاد کرده است.

رادیو "کان" اسرائیل صاحب کشتی را "رامی اونگار" اعلام کرد و به نقل از او گفت: «آسیب کشتی از دو حفره با قطر یک متر و نیم تشکیل شده، اما برای ما هنوز روشن نیست که این حفره‌ها در اثر انفجار یک موشک ایجاد شده و یا یک مین که به بدنه کشتی وصل بوده است.»

رامی اونگار در گفت‌وگو با رادیو کان افزوده است: «به موتور کشتی آسیبی نرسیده و خدمه نیز صدمه ندیده‌اند. ما هنوز نمی‌دانیم که این رویداد در اثر تنش‌ها میان ایران و آمریکا صورت گرفته، یا به این دلیل که صاحب کشتی یک اسرائیلی بوده است.»

این رویداد در ساعت ۲۰ و ۴۰ دقیقه پنجشنبه ۷ اسفند (۲۵ فوریه) به وقت محلی رخ داده است.

شرکت امنیت دریایی "دریاد گلوبال" گفته است که این کشتی از مبدأ بندر الدمام عربستان سعودی در حاشیه خلیج فارس به مقصد سنگاپور در حرکت بوده است.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است گفته است که از این رویداد مطلع است و وضعیت را زیر نظر دارد.

از زمان تحریم‌های گسترده آمریکا علیه جمهوری اسلامی در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، تنش در خلیج فارس نیز بالا گرفته است.

واشنگتن جمهوری اسلامی ایران را مسئول شماری حملات به تردد کشتی در خلیج فارس می‌داند، از جمله حمله انفجاری به چهار کشتی در ماه مه ۲۰۱۹ که دو فروند از این کشتی‌های نفتکش‌های عربستان بوده‌اند.

در ژانویه ۲۰۲۱ سپاه پاسداران جمهوری اسلامی یک نفتکش با پرچم کره جنوبی در آب‌های خلیج فارس را توقیف و از رهبری سئول خواستار آزادکردن پول‌های ایران شد که به دلیل تحریم‌های آمریکا در بانک‌های کره جنوبی مسدود شده‌اند.

در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۱ میلیون بشکه نفت در روز از طریق تنگه هرمز صادر شد و این میزان برابر است با ۲۱درصد نیاز جهانی به نفت خام.