عضو فعال کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

۱۳۹۹ آبان ۱, پنجشنبه

انتقال معترضان زندانی به حجاب اجباری به محلی دیگر

http://hoghooghbashariyat.blogspot.com

 منیره عربشاهی و فرزندش یاسمن آریانی، دو فعال مدنی و از معترضان به حجاب اجباری که در زندان اوین بودند چهارشنبه ۳۰ مهر به زندان کچویی کرج منتقل شدند.

بابک پاک‌نیا، وکیل این دو زندانی شامگاه چهارشنبه در توییتر نوشت: «لحظاتی پیش یکی از موکلینم از اوین با من ‌تماس گرفت و گفت امروز مسئولین زندان آمدند و به سمانه نوروزمرادی و منیره عربشاهی و یاسمن آریانی گفتند پاک‌نیا آمده شما را ببیند و بیایید بیرون! آنها که برای دیدن من می‌آیند متوجه می‌شوند دروغ است! هر یک را به شهری منتقل می‌کنند!»حق بشریت

بنابر گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، منیره عربشاهی و یاسمن آریانی به زندان کچویی کرج منتقل شده‌اند اما از محل انتقال سمانه نوروز مرادی اطلاعی در دست نیست.

بابک پاک‌نیا در ادامه توئیت شب گذشته خود نوشته است: «حال جسمانی سمانه نوروز مرادی اصلا مساعد نیست. در حال انجام امور پزشکی قانونی بودیم که عدم تحمل حبس را بگیریم. به موکلین من حتی فرصت ندادند تا داروها و لباس‌های گرمشان را با خود ببرند! این چه وضعیتی است؟»

سمانه نوروز مرادی شهریور ماه ۱۳۹۷ به اتهام فعالیت در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و فعالیت در “کمپین بازگشت شاهزاده رضا پهلوی” از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شد و پس از مدتی با سپردن وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت آزاد شد.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری او را به اتهام “حمایت از گروه‌های مخالف حکومت در شبکه‌های اجتماعی” به ۸ سال حبس تعزیری محکوم کرد که این حکم کمی بعد در دادگاه تجدیدنظر به ۳ سال و ۹ ماه کاهش یافت.

این زندانی سیاسی ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ جهت اجرای حکم‌، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

سمانه نوروز مرادی به سختی بیمار است و علیرغم داشتن شرایط “عدم تحمل حبس”، مقام‌های قضایی و امنیتی توجهی به وضعیت جسمی ایشان و رسیدگی به این موضوع انجام نمی‌دهند.

منیره عربشاهی و دخترش یاسمن آریانی نیز مردادماه ۹۸ به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا”، هر یک مجموعا به ۱۶ سال حبس محکوم شدند.

حجاب اجباری در عربستان سعودی لغو شد

برخی رسانه‌ها با استناد به سندی که ظاهرا متعلق به وزارت کشور عربستان سعودی است، از اختیاری شدن قریب‌الوقوع حجاب در این کشور خبر داده‌اند.

آن‌گونه که این سند نشان می‌دهد، وزارت کشور عربستان سعودی با صدور دستورالعملی فوری برخورد با زنان بی‌حجاب را از ۲۳ سپتامبر (روز ملی این کشور) ممنوع اعلام کرده است.

خبر اختیاری شدن احتمالی حجاب در عربستان سعودی در میان ایرانیان نیز انعکاس وسیعی یافته است. حسن یونسی، وکیل دادگستری در تهران، با انتشار متن اصلی این دستورالعمل، در توییتر خود خبر داده که حجاب اجباری در عربستان سعودی لغو شده است.

سیاست حجاب اجباری شکست خورده است

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده در جمهوری اسلامی، حجاب را از اولین چالش‌های نظام دانسته و گفته اگر در مقابل آن کوتاه بیاییم باید به دیگر مسائل نیز تن دهیم.

آخوند محمدرضا زیبایی‌نژاد در یک سخنرانی گفته: نخستین چالش انقلاب اسلامی بعد از پیروزی، حجاب بود. امام خمینی در ۱۵ اسفند سال ۵۹ در فیضیه این را یادآور شدند که زنان باید با حجاب اسلامی به محیط کار بروند.

به گزارش دویچه وله آلمان، البته این چالشی است که ۴۰ سال است ادامه دارد و هزینه سنگینی روی دست حکومت و مخالفان حجاب گذاشته، اما برخلاف سایر چالش‌ها هنوز مسئولان نظام را وادار به عقب‌نشینی و اصلاح مسیر خود نکرده است.

در این مدت اعتراض زنان به حجاب اجباری به اشکال مختلف ادامه پیدا کرد و هیچگاه به جمهوری اسلامی مجال این تصور را نداد که از پیامد‌های این چالش خلاص شده است.

“بچه‌‌”هایی که در دل جمهوری اسلامی تربیت شده‌اند

تابستان سال ۹۷ اقتصاد آنلاین در گزارشی با عنوان “آمار زنان بدحجاب به روایت مرکز پژوهش‌های مجلس” نوشت: در ماه‌های گذشته انتشار گزارش مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری درباره حجاب منتشر شد و باعث شد موجی از اخبار و تحلیل درباره وضعیت حجاب و بدحجابی در کشور به راه بیفتد.

خلاصه این گزارش این بود که مرکز پژوهش‌های مجلس با بررسی تحقیقاتی که در سال‌های اخیر درباره حجاب و بدحجابی در کشور انجام شده، به این نتیجه رسیده که ۷۰ درصد جامعه، دارای بدحجابی شرعی هستند و محتمل‌ترین سناریویی که در وضعیت فعلی جواب می‌دهد “تغافل” است، چون سناریوهایی دیگری مانند جرم‌زدایی یا سختگیری بیشتر درباره حجاب، هر دو به افزایش بدحجابی ممکن است منجر شود.

به عبارتی مجموعه بحث‌ها و تحلیل‌ها به این نتیجه رسید که سیاست حجاب اجباری در جمهوری اسلامی شکست خورده است

یک نکته مهم گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس این بود که هر چه سن کمتر باشد، بدحجابی بیشتر است. به زبان دیگر جمهوری اسلامی هرچه جلوتر رفته، ناکام‌تر بوده است. .