وکیل مدافع احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی محکوم به اعدام امروز سهشنبه ۱۱ آذرماه در مراجعه به دادسرای اوین از دستور انتقال موکل خود به زندان رجایی شهر کرج جهت اجرای حکم اعدام مطلع شد. آقای جلالی که از روز سهشنبه ۴ آذرماه به یکی از سلولهای انفرادی قرنطینه بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود، تاکنون از حق ملاقات و برقراری تماس تلفنی محروم است.#حق_بشریت
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سهشنبه ۱۱ آذرماه ۱۳۹۹، وکیل مدافع احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی محکوم به اعدام در مراجعه به دادسرای اوین از دستور انتقال موکل خود به زندان رجایی شهر کرج جهت اجرای حکم اعدام مطلع شد.
هلاله موسویان، وکیل مدافع آقای جلالی در گفتوگو با هرانا ضمن ابراز نگرانی از احتمال اجرای حکم اعدام موکل خود گفت: “صبح امروز در مراجعه به دادسرای اوین به من گفته شد که قرار است زمان نگهداری آقای جلالی در قرنطینه بند ۲۰۹ به مدت یک هفته دیگر تمدید شود اما در حدود ساعت ۲ ظهر و پایان ساعت اداری مجددا به من اطلاع دادند که آقای جلالی ساعت ۵ عصر جهت اجرای حکم اعدام به زندان رجایی شهر کرج منتقل خواهد شد”.
هرانا روز سهشنبه ۴ آذرماه در گزارشی از انتقال احمدرضا جلالی به واحد اجرای احکام دادسرای اوین و نهایتا به سلول انفرادی در قرنطینه بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد. در برگه انتقال آقای جلالی نوشته شده که ایشان تا یک هفته برای اجرای تشریفات اجرای حکم اعدام در قرنطینه نگهداری خواهد شد.
این زندانی دوتابعیتی طی یک تماس تلفنی با خانواده، از انتقال خود به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام خبر داده و به همسرش ویدا مهران نیا گفته بود: “این ممکن است آخرین مکالمه ما باشد”. همزمان آن لیده، وزیر امور خارجه سوئد در تویئتی از گفتوگوی خود با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران خبر داد و گفت که سوئد در تلاش است تا از اجرای حکم اعدام آقای جلالی جلوگیری کند.
وی که تا امروز در یکی از سلولهای انفرادی قرنطینه بند ۲۰۹ زندان اوین بسر میبرد، از حق ملاقات و برقراری تماس تلفنی محروم بود.
روز چهارشنبه ۵ آذر کارشناسان سازمان ملل نسبت به احتمال اعدام قریب الوقوع احمدرضا جلالی زندانی دو تابعیتی محکوم به اعدام در زندان اوین ابراز نگرانی کرده و از مقامات جمهوری اسلامی خواستند که فورا حکم اعدام این شهروند را متوقف کند. جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران و اگنس کالامار، گزارشگر ویژه اعدام های غیرقانونی شتابزده و خودسرانه در بخشی از این بیانیه با اشاره به اینکه محکومیت وی بر اساس اعترافات اجباری تحت شکنجه و در دادگاه غیرمنصفانه بوده است، آمده است “تصمیم دولت و قوه قضاییه ایران برای اعدام آقای جلالی باید محکوم شود. این تصمیم از جهات متعدد و به طور خاص در زمینه حق حیات نقض آشکار و جدی تعهداتی است که ایران به موجب قوانین بینالمللی حقوق بشر دارد”.
احمدرضا جلالی، استاد دانشگاه که در اردیبهشت ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه تهران به ایران سفر کرده بود، توسط نیروهای امنیتی به اتهام “محاربه از طریق جاسوسی برای اسرائیل” بازداشت شد. دادستان تهران احمدرضا جلالی را به “انتقال اطلاعات مربوط به پروژههای به کلی سرّی نظام در حوزههای تحقیقاتی، نظامی، دفاعی و هستهای در قبال دریافت مبالغی به همراه حق شهروندی کشور سوئد برای خود و خانوادهاش” متهم کرده است.
آقای جلالی نهایتا به اتهام جاسوسی به اعدام محکوم و این حکم در آذرماه سال ۹۶ توسط دیوان عالی کشور تائید شد.
احمدرضا جلالی پس از پایان تحصیلات در رشته پزشکی در ایران در مرکز حوادث طبیعی فعالیت داشت. او در سال ۲۰۰۹ میلادی (۱۳۸۸) برای ادامه تحصیل به سوئد مهاجرت کرد و در آنجا در این رشته موفق به اخذ مدرک دکترا شد. وی فوق دکترای خود را در رشته پزشکی بحران در دانشگاه پیهمونتو ایتالیا گذراند و پس از آن به همراه همسر و دو فرزند خود ساکن سوئد شد.