پرستاران مراکز درمانی سنندج و کاشان از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند. معوقات مزدی پرستاران مراکز درمانی سنندج از سال گذشته پرداخت نشده و پرستاران کاشان نیز ۷ ماه حقوق معوقه طلب دارند.#حق_بشریت
به نقل از ایلنا، پرستاران مراکز درمانی سنندج از عدم پرداخت معوقات مزدی خود خبر دادند.
پرستاران مراکز درمانی سنندج در این خصوص گفتند: “برخی از ما در مراکز درمانی سنندج معوقات مزدی پرداخت نشده از جمله کارانه و حق کرونا طلبکاریم که مربوط به سال گذشته است و تا امروز این معوقات مزدی پرداخت نشده”.
این پرستاران افزودند: “مراجعات به اداره بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تا امروز بدون نتیجه مانده و هیچ نهادی به ما پاسخگو نبوده است”.
آن ها در ادامه عنوان کردند: با توجه به سختیهای کار و زحماتی که در دوران کرونا متحمل میشویم، حق و حقوق ما به خوبی ادا نمیشود؛ مسئولان وزارت بهداشت باید بیش از این به خواستهها و مطالبات پرستاران توجه کنند و قوانین بر زمین مانده از جمله قانون تعرفهگذاری را اجرا نمایند”.
معوقات مزدی پرستاران کاشان
به گزارش تنسیم، پرستاران کاشان از عدم پرداخت ۷ ماه حقوق معوقه خود خبر دادند.
یکی از پرستاران کاشانی با بیان اینکه پرداختی به پرستاران در مقابل برخی دیگر از مشاغل واقعا کم است، اظهار داشت: “از گوشه و کنار کنایهها شنیدیم که اگر کرونا برای کسی آب و نان نداشت برای شما پرستاران آورده خوبی داشت در حالی که با ۱۳ سال سابقه ماهانه حدود پنج میلیون تومان دریافتی ناخالص ما است که اگر بیمه، اقساط و مالیات را از آن کم کنیم خالص دریافتی آن مقدار قابل توجهی نیست”.
وی ضمن اشاره به درآمدی تحت عنوان اضافه کار افزود: “امسال که میزان ساعت اضافه کار افزایش پیدا کرده به ازای هر ساعت ۱۱ هزار تومان اضافه کار دریافت میکنیم در حالی که پرداختی فروردین اضافه کار پرستاران چند روز گذشته پرداخت شد و این به معنی هشت ماه معوقه است”.
این پرستار کاشانی با بیان اینکه تورم در طول این هشت ماه رشد فزایندهای داشته در حالی که بعد از هشت ماه کار کردن اضافه کار خود را دریافت کردیم افزود: “اجرای طرحی تحت عنوان طرح قاصدک به نوعی ظلم در حق پرستار بود چرا که میزان دقیق اضافه کار و پِرکِیس مشخص نیست”.
وی ضمن اشاره به اعتراضات مختلف در این زمینه از سوی پرستاران گفت: “با اجرای طرح تحول نظام سلامت حقوق برخی افراد نجومی شد در حالی که پِرکِیس من از سال ۸۹ تاکنون ثابت و بدون تغییر و گاها از آن زمان کمتر نیز شده است و هنوز بعد از گذشت چند سال به همین روال مانده است”.
این پرستار با بیان اینکه طرح قاصدک مجموع اضافه کار و پِرکِیس است، تصریح کرد: “منِ پرستار با ۱۲۰ ساعت اضافه کار پِرکِیس ۴۰۰ هزار تومانی دریافت میکنم اما برخی نیروها بدون هیچ اضافه کاری پِرکِیس یک میلیون تومانی دریافت میکنند و این موضوعات تنها بخشی از مشکلات ما است”.
وی با بیان اینکه استخدام نیروهای شرکتی پرستار مجددا راهاندازی شده است و دریافتی آنان بسیار پایین تر از نیروهای استخدام رسمی است، تأکید کرد: “به نظر من استخدام پرستاران ۸۹ روزه توهین به شغل مقدس پرستاری است؛ این نوع بکارگیری بدین معنی است که بعد از ۸۹ روز اگر دانشگاه تمایل داشت نیروها را جذب و در غیر این صورت با آنها قطع رابطه میکند”.
این پرستار با بیان اینکه پرستاران را با وعده و وعید فراوان با قرارداد ۸۹ روز و پذیرش تمامی خطرات سر کار آوردند، افزود: “حقوق آنها زیر سه میلیون تومان بود در حالی که برخیها با حضور در بیمارستان ویروس کرونا را به والدین خود انتقال موجب فوت آنان شدند و هنوز در عذاب وجدان هستند”.
یکی دیگر از پرستاران با بیان اینکه مشکل ما وعده و وعیدهای غیرقابل اجرای مسئولان است، اظهار داشت: “آخرین پرداختی اضافه کار ما مربوط به اردیبهشت سال جاری بوده است و از سوی دیگر کارانه پرستاران نسبت به دیگر ادارات یک سوم است”.
وی با بیان اینکه سختی کار ما نسبت به قبل از کرونا هیچ تغییری نکرده است، افزود: “تمامی مسئولان وعده و وعیدهایی که میدهند چه از سوی دولت و چه از سوی وزارت بهداشت بیشتر به شعار شباهت دارد و هیچ اقدام عملی از سوی هیچ یک از مسئولان در طول این مدت ندیدیم”.
این پرستار با بیان اینکه پرداخت فوق العاده ویژه در نظر گرفته شده هر بار به بهانههای مختلف به تعویق افتاده است، ابراز داشت: “آخرین اعلام مسئولان نسبت به پرداخت فوقالعاده ویژه دی ماه سال جاری است در حالی که این موضوع با اما و اگر مواجه است و در واقع هیچ حسابی نمیتوان روی آن کرد”.
وی با بیان اینکه بسیاری از ادارات به این موضوع پرداخته در حالی که وزارت بهداشت به تازگی به این موضوع پرداخته است، گفت: “کمبود نیرو نیز یکی از معضلات همیشگی بوده در حالی که اگر این رویه پیش رو باشد کسی تمایل به حضور در بیمارستان و کار کردن را ندارد و پرستاران آینده شغلی ندارند”.
محسن گنجیزاده نیز با اشاره به اینکه پرستاران هفت ماه معوقه اضافه کار دارند، اظهار داشت: “این موضوع در شرایط فعلی جامعه همخوانی ندارد در حالی که بخش اعظم حقوق پرسنل پرستار صرف قسط و وام میشود و خالص دریافتی آنان میزان قابل توجهی نیست”.
وی با بیان اینکه برخی از پرسنل با حقوق اضافه کار امورات زندگی خود را میگذرانند، افزود: “درصد بالای پرسنل خالص دریافتی ناچیزی دارند در حالی که هر صنفی به اراده خود میتواند هر زمان اراده کند قیمت محصولات یا خدمات خود را اضافه کند در حالی که حقوق پرستاران از ابتدای سال تاکنون ثابت مانده است”.
رئیس سازمان نظام پرستاری شهرستان کاشان با بیان اینکه این موضوع موجب میشود تا امرار معاش پرستاران را تحت تاثیر قرار دهد، ابراز داشت: “سیستم پرداخت به صورت سیستم جامع قاصدک است در حالی که برخی دانشگاهها این طرح را اجرا نکردند و برخی دیگر ابتدا اجرا و سپس لغو کردند”.
وی با بیان اینکه مهمترین معضل طرح قاصدک عدم شفافیت است، گفت: “فاصله افتادن بین پرداختی قاصدک باعث شده است تا متوجه میزان پرداختی کارانه نشوند در حالی که اگر پرداختی قاصدک را با یک حساب سر انگشتی حساب کنیم مشخص میشود که این نوع پرداخت به ضرر پرستاران است که با تشکیل جلسات رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان قول همکاری دادند”.